Se mai prăbuşeste un stat. Investitorii se grăbesc să scoată banii din ţară

Postat la 22 august 2013 37994 afişări

Rupia s-a depreciat cu pana la 44% in ultimii doi ani si a atins luni un record negativ in fata dolarului american. Piata de capital se prabuseste, iar investitorii se grabesc sa isi scoata banii din tara, relateaza The Guardian.

Se mai prăbuşeste un stat. Investitorii se grăbesc să scoată banii din ţară

Premierul Manmohan Singh a incercat sa calmeze spiritele, spunand ca guvernul are suficiente rezerve pentru a sustine moneda nationala pentru alte cateva luni, dar avand in vedere inflatia ridicata, deficitul guvernamental urias si incetinirea economica, multi se indoiesc de un deznodamant fericit.  

Politicienii au dezvaluit saptamana trecuta o serie de masuri menite sa sustina rupia, printre care limitarea importurilor de aur, sport national pentru indieni, dar si a celor de petrol. Guvernul a mai adoptat de asemenea o lege controversata, prin care cetatenii au acum un plafon maxim pentru banii pe care doresc sa ii scoata din tara si o regula similara se va aplica si in cazul investitiilor corporate.  

Continuarea pe incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
investitori,
criza,
financiar
/actualitate/se-mai-prabuseste-un-stat-investitorii-se-grabesc-sa-scoata-banii-din-tara-11266569
11266569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.