Scutaru: Libera circulaţie nu se negociază, este inadmisibilă propagarea aceluiaşi discurs populist

Postat la 29 noiembrie 2013 52 afişări

Libera circulaţie este un drept câştigat, care nu se negociază, un pilon al UE şi este inadmisibil ca după şapte ani de la aderare să fie propagat acelaşi discurs populist, a spus vineri secretarul de stat din Ministerul Muncii Codrin Scutaru, în replică la măsurile anunţate de premierul britanic.

Scutaru: Libera circulaţie nu se negociază, este inadmisibilă propagarea aceluiaşi discurs populist

 Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a declarat agenţiei MEDIAFAX că îngrijorarea premierului britanic, David Cameron, privind imigranţii români şi bulgari nu trebuie să continue.

"Românii sunt cetăţeni europeni. Nu există cetăţeni europeni de mâna întâi şi cetăţeni europeni de mâna a doua. Românii care lucrează în Marea Britanie sunt preponderent oameni educaţi şi profesionişti, care au contribuit ca societatea britanică să fie ceea ce este astăzi. Atât Marea Britanie, cât şi celelalte state europene, îngrijorate de posibilele efecte negative ale liberalizării pieţei muncii, trebuie să înţeleagă că şi noi dorim corectitudine şi respect pentru români în Europa", a spus Codrin Scutaru.

Secretarul de stat a precizat că libera circulaţie este un drept câştigat şi un pilon al Uniunii Europene, iar acest lucru nu se negociază.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scutaru-libera-circulatie-nu-se-negociaza-este-inadmisibila-propagarea-aceluiasi-discurs-populist-11730009
11730009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.