Peste 12.000 de pelerini se roagă joi la Mănăstirea Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca

Postat la 28 noiembrie 2013 70 afişări

Peste 12.000 de pelerini se roagă, joi, la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, "sfântul neîncoronat al Ardealului", iar alţi credincioşi continuă să vină la ceremoniile oficiate pentru a marca 24 de ani de la moartea acestuia.

Peste 12.000 de pelerini se roagă joi la Mănăstirea Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca

 Pelerini din toate colţurile ţării au început să sosească la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, "sfântul neîncoronat al Ardealului", încă de miercuri după-amiază, cu autocare sau maşini particulare.

Autocarele au dus credincioşii până aproape de mănăstire, apoi şoferii au făcut cale întoarsă spre parcările amenajate special pentru a nu se produce blocaje.

Câteva sute de credincioşi şi-au petrecut noaptea de miercuri spre joi în rugăciune, în apropierea mormântului părintelui Arsenie Boca, trecut în nefiinţă în urmă cu 24 de ani.

La primele ore ale dimineţii de joi, alte câteva mii de credincioşi s-au îndreptat spre Mănăstirea Prislop, astfel că în timpul slujbei oficiate de 16 preoţi, între care şi PS Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, numărul celor prezenţi a depăşit 12.000 de persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-12-000-de-pelerini-se-roaga-joi-la-manastirea-prislop-la-mormantul-parintelui-arsenie-boca-11727483
11727483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.