Scriitorul şi publicistul basarabean Nicolae Dabija a murit din cauza COVID-19

Autor: Laura Buciu Postat la 12 martie 2021 127 afişări

Scriitorul şi publicistul basarabean Nicolae Dabija a murit, vineri dimineaţă, din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus, potrivit Agora.md. Informaţia a fost confirmată de fina de botez a scriitorului, Nicoleta Fiodorov.

Scriitorul şi publicistul basarabean Nicolae Dabija a murit din cauza COVID-19

Nicolae Dabija avea 72 de ani. El a fost confirmat cu noul coronavirus şi a fost internat la Institutul de Medicină Urgenţă din Chişinău.

Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt a instituţiei medicale respective, a confirmat decesul publicistului, potrivit jurnaliştilor de la publicaţia din Republica Moldova, Agora.

Decesul a survenit în jurul orei 4.00.

Nicolae Dabija s-a născut în satul Codreni, raionul Cimişlia. A fost scriitor, istoric literar şi om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române (din 2003) şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (2012), fiind autor a peste 80 de volume de poezie, proză şi eseuri.

Deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova au ţinut un moment de reculegere în memoriam Nicolae Dabija.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scriitor,
dabija,
mort

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.