Şcolile din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 februarie 2021 28 afişări

Unităţile de învăţământ din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19. Măsurile se vor aplica la solicitarea Primăriei, începând de luni, când numeroşi elevi vor reveni la şcoală.

Şcolile din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19

Primarul Radu Mihaiu, a anunţat pe Facebook că şcolile din Sectorul 2 sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi. Totuşi, edilul a solicitat introducerea unor măsuri de protecţie care nu sunt în recomandările oficiale. Astfel, în Sectorul 2 orele vor fi decalate, iar aerisirea claselor se va face la fiecare 20 de minute.

„Am încredere că împreună putem redeschide şcolile în siguranţă. La Sectorul 2 toate unităţile de învăţământ sunt pregătite conform cerinţelor. Reîntoarcerea copiilor în bănci nu putea fi amânată. Nimeni nu ne poate spune azi când va dispărea cu totul pandemia. E clar că nu putem aştepta la nesfârşit pentru a ne relua viaţa (...) Avem aproape un an de când trăim cu acest virus. Cunoaştem riscurile şi efectele măsurilor. Suntem oricând pregătiţi să ne adaptăm dacă circumstanţele o vor cere. Deşi nu se află printre recomandările oficiale, am rugat şcolile din Sectorul 2 să implementeze două măsuri suplimentare: decalarea orelor astfel încât nu toţi copiii să aibă pauză în acelaşi timp şi aerisirea la fiecare douăzeci de minute”, a anunţat primarul Radu Mihaiu.

Sectorul 2 al Capitalei se află în scenariul galben în ceea ce priveşte numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2. Asta înseamnă că, începând de luni, la cursuri vor veni copiii de grădiniţă, din ciclul primar şi din clasele a 8-a şi a 12-a. Ceilalţi elevi vor învăţa în continuare în sistemul online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
şcoli,
măsuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.