Schimburile comerciale dintre România şi SUA, nesemnificative. Care este explicaţia?

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 17 ianuarie 2013 14 afişări

Exporturile României către SUA, cea mai mare economie a lumii şi unul dintre cei mai mari consumatori ai planetei, sunt de aproape opt ori mai mici decât cele către Germania, ţinta exporturilor multora dintre ţările Europei Centrale şi de Est, cu toate că Bucureştiul a primit din partea Washingto­nului mai multe facilităţi pentru impulsionarea schimburilor comerciale.

Exporturile României către SUA, cea mai mare economie a lumii şi unul dintre cei mai mari consumatori ai planetei, sunt de aproape opt ori mai mici decât cele către Germania, ţinta exporturilor multora dintre ţările Europei Centrale şi de Est, cu toate că Bucureştiul a primit din partea Washingto­nului mai multe facilităţi pentru impulsionarea schimburilor comerciale. Practic, cu 2 mld. dolari schimburi co­merciale, SUA nu reprezintă decât 2% din to­talul schimburilor comerciale ale României. Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru România, în condiţiile în care prin­ci­palele ei pieţe de export, zona euro, inclusiv Ger­mania, se confruntă cu scădere economică. Este adevărat că în decursul a zece ani schim­burile comerciale dintre România şi SUA s-au dublat, dar aceasta se încadrează în tendinţa generală de creştere a consumului pe glob.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimburile-comerciale-dintre-romania-si-sua-nesemnificative-care-este-explicatia-10480362
10480362
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.