Schimbările majore la RCA pe care toţi şoferii trebuie să le ştie. Ce a anunţat vicepreşedintele ASF

Postat la 17 mai 2017 192 afişări

Pentru şoferii în vârstă de 31-40 de ani care au o maşină cu capacitatea cilindrică de 1.201-1.400 cmc, tariful de referinţă asigurării de răspundere civilă auto (RCA) este de 506 lei, a declarat miercuri Cornel Coca-Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Schimbările majore la RCA pe care toţi şoferii trebuie să le ştie. Ce a anunţat vicepreşedintele ASF

„Tariful de referinţă pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de zile de persoanele cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ce deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, este 506 lei, cu 17% sub tariful de primă maxim, stabilit pentru această categorie, de 610 lei”, a menţionat oficialul. El a precizat că tarifele de referinţă, care sunt calculate de ASF pe baza statisticilor pieţei de asigurări, „au caracter orientativ”.

„Dacă o companie de asigurări ofertează tarife mult peste aceste repere, clientul poate solicita explicaţii, dar asigurătorul respectiv va trebui să dea explicaţii şi la ASF. Îi aşteptăm cu plăcere pentru astfel de explicaţii, dar cred că nu va fi cazul”, a spus vicepreşedintele ASF.

Cornel Coca-Constantinescu a renunţat la funcţia de prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), preluând funcţia de vicepreşedinte pentru piaşa de asigurări. Motivul: „Nu admit că ASF nu poate rezolva problemele pieţei de asigurări”, a spus oficialul, pentru MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.