Schimbări importante în acţionariatul Philips: Familia italiană Agnelli achiziţionează un pachet de 15% în conglomeratul olandez în valoare de peste 2,3 miliarde de euro

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 14 august 2023 71 afişări

Schimbări importante în acţionariatul Philips: Familia italiană Agnelli achiziţionează un pachet de 15% în conglomeratul olandez în valoare de peste 2,3 miliarde de euro

Familia Agnelli achiziţionează o participaţie de 15% în conglomeratul olandez Philips pentru aproximativ 2,375 miliarde de euro, promiţând să ajute planurile companiei de a se concentra pe industria medicală, scrie Financial Times.

Ca parte a acordului anunţat luni, Exor, holdingul Agnelli, îşi poate creşte pachetul de acţiuni la 20%. Exor intenţionând să fie un „investitor minoritar pe termen lung”.

Investiţia a fost salutată de Philips, companie cunoscută anterior pentru becurile pe care le produce. Grupul a încercat să pătrundă în industria medicală din SUA, afacere nereuşită soldată cu rechemarea a milioane de dispozitive respiratorii. Controversa cauzată a dus la o anchetă din partea autorităţilor americane, la demisia CEO-ului şi la scăderea preţurilor acţiunilor cu mai mult de 60% din aprilie 2021.

John Elkann, CEO-ul Exor, a declarat: „Schimbarea parcursă de Philips în ultimii ani a creat o companie care combină două domenii: asistenţa medicală şi tehnologia, ne păstrăm angajamentul faţă de ambele.”

Exor a achiziţionat pachetul de 15% prin piaţă, acţionarii Philips nefiind diluaţi.

„Investiţia substanţială a Exor sublinează încrederea acestora în transformarea companiei şi potenţialul de creştere al acesteia”, a explicat preşedintele Philips Feike Sijbesma.

Exor are o capitalizare de 19,5 miliarde de euro şi este cel mai mare acţionar al Stellantis, Ferrari şi CNH Industrial.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.