Schimbări de conducere la Scania Black Sea Unit: Directorul din România pleacă în Franţa, iar la Bucureşti vine directorul responsabil de zona adriatică

Autor: Bogdan Alecu Postat la 30 ianuarie 2024 22 afişări

Schimbări de conducere la Scania Black Sea Unit: Directorul din România pleacă în Franţa, iar la Bucureşti vine directorul responsabil de zona adriatică

Scania Black Sea Unit anunţă numirea lui Karol Sokol în poziţia de Managing Director pentru operaţiunile din România şi Bulgaria, începând din data de1 aprilie 2024. Înainte de acest rol, Sokol a fost director general al Regiunii Adriatice de Est a Scania, care include Slovenia, Serbia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord, Albania, Kosovo, Muntenegru. Succesiunea sa vine în contextul în care Benoît Tanguy se mută în funcţia de CEO la Scania Franţa. Scania România a rulat în 2022 afaceri de 88 mil. euro, în creştere cu 18% faţă de anul anterior şi a obţinut un profit net de aproape 8 mil. euro, dublu faţă de cel din 2021.

Karol Sokol a început să lucreze pentru Scania acum 22 de ani şi a contribuit la creşterea companiei în Europa Centrală şi vrea să aducă o viziune axată pe inovaţie şi servicii îmbunătăţite pentru reţeaua Scania Black Sea Unit. Preocupările sale includ dezvoltarea serviciilor, concentrarea pe nevoile clientului şi susţinerea sustenabilităţii.

Benoît Tanguy va folosi experienţa sa managerială şi cunoaşterea pieţei pentru a se asigura că Scania Franţa va continua să se dezvolte într-un mod care răspunde cerinţelor clienţilor şi a sectorului în schimbare.

Structura actuală a Scania Black Sea Unit include o reţea de service-uri cu 6 unităţi în Bulgaria şi 8 în România şi 350 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
director,
bucuresti,
romania,
franta,
conducere,
plecare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.