Schimbarea secolului pe piata muncii: din 2011, cartile de munca devin istorie

Postat la 03 ianuarie 2011 31 afişări

De la 1 ianuarie 2011, cartile de munca traditionale dispar si au fost inlocuite cu baze de date electronice la care angajatorii au acces pe baza unui user si a unei parole.

Cei care se angajeaza pentru prima data in acest an nu vor mai avea un document oficial personal prin care sa demonstreze vechimea pe care o vor acumula in munca. Specialistii ii sfatuiesc pe angajati sa-si pastreze cu mai multa atentie contractele individuale de munca pe care le incheie cu angajatorii, pe care ar trebui sa le semneze dupa ce acestea au fost semnate si stampilate si de oficialii de la inspectoratele teritoriale de munca.

Guvernul a adoptat la finalul lunii decembrie o ordonanta de urgenta prin care se atesta ca incepand cu anul acesta angajatorii vor depune contractele de munca si statele de plata la inspectoratele teritoriale de munca in format electronic.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimbarea-secolului-pe-piata-muncii-din-2011-cartile-de-munca-devin-istorie-7859521
7859521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.