Schimbare radicală pentru unul dintre cele mai mari mall-uri din România. Ce s-a întâmplat după o investiţie de 30 de milioane de euro

Postat la 21 martie 2018 327 afişări

După doi ani de transformări, centrul comercial Sun Plaza din Bucureşti va avea peste 170 de magazine, iar investiţia totală a fost 30 de milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis miercuri de reprezentanţii administratorilor.

Schimbare radicală pentru unul dintre cele mai mari mall-uri din România. Ce s-a întâmplat după o investiţie de 30 de milioane de euro

Firma austriacă S Immo AG a încheiat lucrările de remodelare Sun Plaza începute în primul trimestru din 2016 şi au fost încheiate - conform planului de construcţie - în martie 2018.

Noul centru comercial va fi mai mare cu 11.000 de metri pătraţi şi va avea peste 170 de magazine.

„Până în prezent, acesta este cel mai amplu proces de reconfigurare a unui mall din Bucureşti. Peste 20.000 de metri pătraţi au fost supuşi modernizării în total, după cum urmează: 11.000 mp cuprinşi într-o aripă comercială nou construită, ce va acomoda peste 40 de noi magazine, plus alţi 9.000 mp cuprinşi în spaţii existente şi care au fost transformate ca parte din proiect. Numărul total de spaţii de retail din Sun Plaza depăşeşte astfel pragul de 170 de unităţi”, au precizat reprezentanţii Sun Plaza.

Reconfigurarea Sun Plaza a fost concepută de arhitecţii şi inginerii ATP din Viena - o companie de proiectare integrată.

„Dincolo de reconfigurarea efectivă şi de crearea a noi spaţii de retail şi de divertisment, S Immo AG a integrat şi arta în acest proiect, prin colaborarea cu Peter Kogler, artist austriac cu recunoaştere internaţională şi unul dintre pionierii artei generate pe computer. O instalaţie grafică dispusă pe o suprafaţă de 700 mp redefineşte tunelul subteran care conectează mallul la staţia de metrou Piaţa Sudului. O cascadă luminescentă suspendată, cu o înălţime de 18 metri şi o greutate de peste o tonă, reprezintă un reper vizual şi un veritabil punct de atracţie pentru vizitatori, fiind vizibilă pe două niveluri din mall”, se mai arată în comunicat.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.