Schema de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent a fost prelungită

Autor: Laura Buciu Postat la 22 iunie 2023 23 afişări

Ministerul Culturii anunţă aprobarea documentaţiei privind prelungirea perioadei de valabilitate a Schemei de ajutor de minimis dedicată sectorului cultural independent din România, a cărui activitate a fost afectată de pandemia SARS-CoV-2.

Schema de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent a fost prelungită

Potrivit Ministerului Culturii, ajutoarele de minimis vor fi acordate până la data de 31 decembrie 2023, iar plăţile urmează a fi efectuate până cel târziu la data de 31 iunie 2024.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, susţine finalizarea proiectului de acordare a unui sprijin financiar, sub formă de grant, entităţilor culturale înregistrate în România a căror activitate a fost afectată pe perioada stării de alertă sau de urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, Ministerul Culturii va aloca fondurile necesare în vederea implementării schemei de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent.

„Asigurăm toţi operatorii culturali că instituţia noastră îşi va respecta angajamentele asumate şi obligaţiile nu vor rămâne neonorate. În perioada imediat următoare va fi organizată o sesiune de informare pentru prezentarea procedurii de depunere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent”, anunţă Ministerul Culturii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minimis,
cultură,
independent

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.