Scenariu: Coreea de Nord a declarat război Coreei de Sud. Cine câştigă?

Autor: Ştefan Stan Postat la 17 aprilie 2016 1173 afişări

Cele mai recente cotropiri de teroritorii nu au fost, deci, mânate de dorinţa de anexare a teritoriilor şi nici nu par să mai existe astfel de planuri pe viitor

Scenariu: Coreea de Nord a declarat război Coreei de Sud. Cine câştigă?

Cele mai recente cotropiri de teroritorii nu au fost, deci, mânate de dorinţa de anexare a teritoriilor şi nici nu par să mai existe astfel de planuri pe viitor, anexarea unui stat fiind o operaţiune extrem de costisitoare. Cu toate acestea, multe alte butoaie cu pulbere sunt pe punctul de a exploda în lume din diverse motive economice şi militare: India vs Pakistan, Arabia Saudită vs Iran sau China vs toate ţările din jurul său. Cel mai periculos dintre ele pare să fie, însă, cel din Peninsula Coreană.     

După aproximativ 70 de ani de tensiuni, starea de conflict a rămas constantă, între Coreea de Sud şi Coreea de Nord neexistând oficial niciun sfârşit de război, ci doar un armistiţiu încheiat între ele, din care nord-coreenii s-au retras în 2013. Războiul Corean din 1950-1953 a provocat dezastre pentru ambele părţi, iar această amintire pare să fie şi motivul pentru care niciunul din cele două state nu dă naştere acum unui alt atac de amploare.

Vedeţi AICI cine câştigă

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stiri,
zf,
coreea de sud,
coreea de nord,
razboi
/actualitate/scenariu-coreea-de-nord-a-declarat-razboi-coreei-de-sud-cine-castiga-15262315
15262315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.