Noile sisteme de rezervare la restaurante

Postat la 17 aprilie 2016 867 afişări

Noile sisteme de rezervare la restaurante

Modelul introdus cu câţiva ani în urmă de unele restaurante americane pentru a se asigura că nu rămân cu mesele neocupate câştigă teren şi chiar se diversifică. Unele restaurante noi introduc chiar de la început sistemul de bilete, scrie Washington Post, fără să ofere sistemul clasic de rezervare de mese prin telefon sau chiar online, în timp ce altele mai vechi le combină pe cele două.

Chiar dacă clienţilor le este astfel mai greu să ajungă să ia masa la localul dorit, restaurantele sunt decise să nu renunţe la schimbări, deoarece astfel scapă de problema cauzată de cei care, rezervând prin metoda clasică, se răzgândesc în ultimul moment şi nu mai apar. Sistemul de rezervare pe bază de bilete ajută atât restaurantul să ştie exact cât şi ce să comande şi să prepare şi pe client să ştie dinainte cât are de plătit, nemaitrebuind să achite nota la final, susţin localurile participante la acest sistem. Clienţii pot alege în unele cazuri dacă doresc masă sau loc la bar şi trebuie să plătească jumătate din preţ la momentul rezervării şi restul în ziua pentru care au făcut-o. Un serviciu care intermediază bilete de restaurant este Tock.

Un alt sistem, Nowait, le propune celor care nu au rezervare şi nu vor să stea la uşa unui local aşteptând să se elibereze o masă o aplicaţie pentru telefonul mobil prin intermediul căreia pot vedea cât de mare e coada la restaurantele participante din zona aleasă şi se pot adăuga pe lista de aşteptare, ca să ştie când e bine să ajungă la localul dorit. O altă aplicaţie, Reserve, îi ajută pe doritori să găsească rezervări la restaurant contra unei taxe, le oferă posibilitatea de a plăti în avans şi, de asemenea, de a licita pentru o rezervare când e cererea prea mare.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/noile-sisteme-de-rezervare-la-restaurante-15259702
15259702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.