Scandalul din imperiul lui Murdoch ajunge la premierul David Cameron

Autor: Mihai Mitrica Postat la 23 iulie 2011 14 afişări

Demisia sefului Scotland Yard, Sir Paul Stephenson, acuzat in cazul scandalului privind interceptarile telefonice ilegale efectuate de tabloidul News of the World, a fost considerata periculoasa inclusiv pentru premierul britanic David Cameron.

Premierul conservator este acuzat ca a angajat un fost redactor-sef adjunct al News of the World, Andy Coulson, suspectat in prezent ca "a conspirat pentru interceptari de comunicatii". Coulson a demisionat in 2007 de la tabloid si a devenit ulterior directorul de comunicare al lui David Cameron, post pe care l-a abandonat in ianuarie din cauza acestui scandal.

Desi unii comentatori si politicieni i-au solicitat demisia, premierul Cameron a negat o astfel de intentie, in ciuda acuzatiilor tot mai grave la adresa apropiatilor sai.

Presa britanica a scris ca in ultimul an, David Cameron s-a intalnit de nu mai putin de 26 de ori cu oficiali ai conglomeratului media News Corp, controlat de miliardarul australian Rupert Murdoch. Printre cei cu care s-a intalnit Cameron ar fi fost inclusiv fiul lui Murdoch, James Murdoch (cel ce conduce operatiunile din Europa si Asia ale News Corp.), si Rebekah Brooks, fosta sefa a News International, firma care reunea operatiunile de presa din Marea Britanie. Brooks a fost arestata si apoi eliberata, in cadrul anchetei vizand interceptarile telefonice ilegale dela News of the World.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scandalul-din-imperiul-lui-murdoch-ajunge-la-premierul-david-cameron-8518649
8518649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.