Scandalul anului. Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanţă interzisă la US Open 2022 şi a fost suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului

Autor: Robert Manea Postat la 21 octombrie 2022 350 afişări

Reacţia celebrei tenismene: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanţa numită Roxadustat într-o cantitate mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea!”

Scandalul anului. Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanţă interzisă la US Open 2022 şi a fost suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului

Românca Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis pentru un test pozitiv făcut la US Open din acest an. Fostul număr 1 mondial anunţase anterior că îşi încheie sezonul.

Simona Halep a anunţat, joi, că începe cel mai greu meci din viaţa sa, acela de a demonstra adevărul.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost anunţat că am fost testat pozitiv la o substanţă numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce a fost cel mai mare şoc din viaţa mea. De-a lungul carierei mele de gaură, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată, deoarece este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată”, spune Simona Halep.

Halep mai spune că va lupta „până la capăt” pentru a dovedi că nu a luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă şi are încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală.

„Nu este vorba de titluri sau de bani. Este vorba de onoare şi de povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, mai spune Simona Halep.

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis a suspendat-o provizoriu pe româncă până la rezultatul celui de-al doilea test.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.