Scandal uriaş, după concedierea şoc a lui Sam Altman de la OpenAI: Investitorii care au pus miliarde în companie ar fi aflat cu un minut înainte de anunţul public

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 19 noiembrie 2023 52 afişări

Scandal uriaş, după concedierea şoc a lui Sam Altman de la OpenAI: Investitorii care au pus miliarde în companie ar fi aflat cu un minut înainte de anunţul public

Concedierea şoc a cofondatorului şi CEO-ului OpenAI, compania care a pus întreaga lume pe jar după ce a lansat în urmă cu un an ChatGPT arătând potenţialul disruptiv al inteligenţei artificiale, ar putea fi anulată iar membrii bordului care au organizat mutarea şoc ar putea fi ei concediaţi, după ce mai mulţi oameni cheie şi-au dat demisia iar investitorii sunt furioşi pentru ca proiectul în care au pus miliarde pare a risca să se dezintegreze, conform principalelor publicaţii tech şi de business americane, care urmăresc ceea ce pare a deveni o adevărată telenovelă.

Gigantul Microsoft ar fi aflat de concedierea lui Altman cu doar un minut înainte ca anunţul să devină public, iar ceilalţi investitori au fost de asemenea păstraţi înafara discuţiilor.

The Verge scrie că boardul care a organizat "lovitura de stat" discută revenirea lui Altman şi în acelaşi timp demisia membrilor săi. Altman ar fi deschis ideii dar cu condiţia unor schimbări de substanţă ale guvernanţi corporative.

 

Schimbarea radicală vine în contextul declanşării unui val de demisii din companie, după ce şocul iniţial al concedierii s-a risipit. Ipoteza care le dă frisoane investitorilor în OpenAI este că Altman alaturi de demisionari va lansa o noua companie care ar face din OpenAI un proiect irelevant, care s-ar putea prăbuşi cu zgomot.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demisie,
OpenAI,
chatgpt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.