Scandal provocat de o bancă după ce s-a aflat că aceasta îşi taxa clienţii chiar şi după moartea lor

Postat la 19 aprilie 2018 1174 afişări

Scandal provocat de o bancă după ce s-a aflat că aceasta îşi taxa clienţii chiar şi după moartea lor

Cea mai mare bancă din Australia şi-a taxat clienţii cu diverse comisioane chiar şi după moartea acestora. Într-un anumit caz, taxele au fost aplicate timp de 10 ani după decesul clientului.

Documentele prezentate recent în faţa unui complet de judecată arată cum Commonwealth Bank a primit, de-a lungul timpului, numeroase plângeri de la clienţi faţă de comisionarea unor servicii care nu se mai ofereau.

Reprezentanţii băncii nu au făcut publice aceste lucruri până în 2014, la mai bine de 12 ani de la prima plângere primită.

Unul dintre exemplele prezentate judecătorilor este grăitor: un consultant financiar a continuat să aplice până în 2015 taxe pe contul unui client în valoare de 780 de dolari pe an, în condiţiile în care ştia că deţinătorul contului murise în ianuarie 2004.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.