Satul unde sunt mai mulţi urşi decât oameni pe uliţe. Nici copiii nu mai merg la şcoală

Postat la 23 septembrie 2019 195 afişări

Satul unde sunt mai mulţi urşi decât oameni pe uliţe. Nici copiii nu mai merg la şcoală

Panica în localitatea Cuşma din judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce mai mulţi urşi au coborât în sat şi s-au plimbat nestingheriţi pe străzi.

Localnicii au primit alerte şi au fost îndemnaţi de autorităţi să nu iasă afară din case. De frică, părinţii şi-au însoţit copiii la şcoală cu maşinile însă unii au decis să nu-i mai trimită luni la cursuri.

Locuitorii din Cuşma sunt disperaţi pentru că în zonă este un fond de vânătoare, celebru încă de pe vremea comunismului. Au fost momente când oamenii au numărat şi opt urşi pe uliţe şi pe dealuri.

Situaţia s-a agravat de zilele trecute când urşii au început să se plimbe nestingheriţi pe drumuri şi în curţile oamenilor. Prin RO-Alert oamenii au fost sfătuiţi să fie vigilenţi, să stea în case şi să se ferească de animalele sălbatice.

Proprietarii fondului de vânătoare au cerut deja autorităţilor să ia măsuri, iar acum se încearcă rezolvarea problemei. Oamenii vor că urşii să fie mutaţi din zonă pentru că zilnic, spun ei, le distrug proprietăţile, le atacă animalele şi le distrug livezile. Până acum nimeni nu a fost rănit, însă starea de alertă se menţine în satul Cuşma, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ursi,
refuz,
oameni,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.