Şase cazuri de miocardită la tinerii din România vaccinaţi anti-COVID

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 noiembrie 2021 769 afişări

Şase cazuri de miocardită au fost înregistrate la tinerii din România vaccinaţi anti-COVID de la debutul campaniei. Este vorba despre trei fete şi trei băieţi cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani care s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer.

Şase cazuri de miocardită la tinerii din România vaccinaţi anti-COVID

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în România s-au înregistrat şase cazuri de miocardită la tineri cu vârsta cuprinsă între 17 şi 29 de ani.

Cazurile au apărut în primele 7 zile după vaccinarea anti-COVID, fie cu prima, fie cu a doua doză a serului de la Pfizer.

Tinerii au fost externaţi, evoluţia a fost foarte bună, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a mai spus că rata de raportare este similară cu alte ţări, fiind vorba despre un caz la 100.000 de doze administrate.

Medicul Gheorghiţă a precizat faptul că în prezent nu există recomandări pentru monitorizarea tinerilor sau pentru realizarea de investigaţii suplimentare după vaccinare.

Simptomele în cazul miocarditei sunt durerea toracică, palpitaţiile, starea de oboseala şi, uneori, febra.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valeriu gheorghiţă,
copii,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.