Saorma sau restaurant? Ce si unde mananca romanii?

Postat la 08 iunie 2011 216 afişări

Bucurestenii prefera sa iasa in oras si sa manance la restaurante de tip fast-food, in timp ce romanii din provincie ies mai degraba la restaurantele clasice, arata un studiu de piata al Unilever Food Solutions, divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever.

Criza financiara si situatia economica dificila au modificat comportamentul de consum al romanilor atunci cand ies la restaurant."Uitandu-ne la ce se intampla la nivel global, se observa trecerea de la restaurante scumpe la restaurante mai putin scumpe si la consumul unui numar mai mic de preparate. In Romania cel mai des se renunta la desert si la aperitive cand se iese in oras, astfel incat valoarea totala a unei mese in afara casei este in scadere", spune Maria Gavrilescu, channel marketing leader Unilever Food Solutions.

De asemenea, se mai poate observa ca unii romani au ales sa gateasca mai mult in casa mai degraba decat sa iasa la restaurant.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consum,
saorma,
restaurant,
mancare,
fast-food
/actualitate/saorma-sau-restaurant-ce-si-unde-mananca-romanii-8325072
8325072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.