Şansa de a preveni un nou val de infectări se reduce. Octavian Jurma: „Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”

Postat la 17 iunie 2021 150 afişări

Şansa de a preveni un nou val de infectări se reduce. Octavian Jurma: „Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”

Şansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero pe zi ce trece, susţine epidemiologul Octavian Jurma. „În ruleta rusească a pandemiei, Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”, a spus acesta.

„Nu numai că nu vom avea 6 milioane de persoane vaccinate la 1 iulie, dar vom fi norocoşi dacă vom avea 5 milioane de persoane vaccinate la 1 august şi 30% din populaţie vaccinată în 1 septembrie”, scrie epidemiologul pe Facebook.

Potrivit acestuia, dacă rata de vaccinare cu prima doză se păstrează la nivelul mediu din ultimele zile, pragul de 10 milioane de persoane vaccinate (52% din populaţia rezidenţă) nu va fi atins în 1 septembrie 2021, cum anunţa Cîţu, ci abia în 7 iulie 2022: „Este tabloul unui dezastru anunţat triumfal când politicienii noştri au declarat în luna mai că pandemia de COVID-19 este un capitol închis în România şi prin urmare prioritatea României este revenirea necondiţionată şi cu orice preţ la vechea normalitate. Setea după revenirea la <vechea normalitate>, cea de dinainte de pandemie, e similară cu disperarea dependentului după <normalitatea drogului>”.

Octavian Jurma susţine că, în „vechea normalitate”, politicienii nu au nicio responsabilitate pentru declaraţiile şi faptele lor: „În vechea normalitate scopul primar al instituţiilor publice este să angajeze clientela de partid. Vechea normalitate se vede însă în România şi din cifrele şi măsurile legate de pandemie. Pur şi simplu nu este normal să te vaccinezi dacă nu există epidemia. Dacă ameninţarea pandemiei a dispărut magic când politicienii au bătut din palme, la fel de magic a dispărut şi nevoia de vaccinare a populaţiei”.

Epidemiologul prezintă şi un grafic din care reiese nu doar că vaccinarea a intrat în platou descendent, dar şi că populaţia cu riscul cel mai ridicat de deces într-un eventual val 4 este în mare majoritate lipsită de protecţia vaccinului.

„Tulpina Delta (indiana) infectează şi tinerii mai uşor. Nici această grupa nu e protejată. Şcolile nu se vor deschide în siguranţă dacă profesorii şi elevii/studenţii nu sunt vaccinaţi. În şcolile noastre rămâne obligatorie prezenţa copiilor nu şi siguranţă lor. Cât de importantă este să avem 50% din populaţie vaccinată? Vedem asta chiar acum, când imunizarea totală prin vaccinare şi infectare este în jurul a 50%.

Ne bucurăm azi de reducerea aprope de zero a numărului de infectări şi de revenirea la o viaţă aproape normală, însă singurul mod în care această stare poate poate fi păzită, poate deveni permanentă, este ca şi cei care s-au infectat să se vaccineze pentru a dobândi o imunitate de lungă durata şi la fel de robustă sau chiar mai bună decât cei vaccinaţi. În lipsa, asumată politic, a altor măsuri de limitarea a infecţiilor, valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare. În ruleta rusească a pandemiei Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”, adaugă Jurma.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
pistol
Urmează ZF Power Summit 2023

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.