Sanofi pune capăt programului de dezvoltare clinică a unui medicament împotriva cancerului după ce acesta a eşuat într-un stadiu avansat de testare

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 21 decembrie 2023 18 afişări

Sanofi pune capăt programului de dezvoltare clinică a unui medicament împotriva cancerului după ce acesta a eşuat într-un stadiu avansat de testare

Sanofi a anunţat că va încheia un program de dezvoltare clinică pentru medicamentul tusamitamab ravtansine, după ce un studiu în stadiu avansat, efectuat pe pacienţi cu cancer pulmonar, nu şi-a atins obiectivul principal, potrivit Bloomberg.

Compania farmaceutică franceză a precizat că decizia a fost luată după ce un comitet independent de monitorizare a datelor a constatat că tusamitamab ravtansine nu şi-a putut atinge obiectivul principal. Studiul a avut obiective primare duble de supravieţuire fără progresie a bolii şi de supravieţuire generală.

În timp ce timpul de supravieţuire al pacienţilor a fost îmbunătăţit, decizia privind studiul s-a bazat pe lipsa îmbunătăţirii supravieţuirii fără progresie a bolii, a declarat joi Sanofi.

Tusamitamab ravtansine a avut un profil de siguranţă similar cu cel prezentat anterior, a precizat compania.

Sanofi a precizat că va continua să exploreze potenţialul conjugatelor medicamentoase pe bază de anticorpi cu tusamitamab.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.