Samsung lansează în martie două noi versiuni ale smartphone-ului Galaxy, una cu ecran şi pe laterale

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 11 februarie 2015 92 afişări

Samsung Electronics urmează să lanseze în martie două noi versiuni ale smartphone-ului Galaxy, între care un model al cărui ecran se întinde şi pe marginile laterale, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Ambele telefoane vor avea carcase metalice şi cele mai avansate procesoare ale Samsung, au spus sursele, citate de Bloomberg.

Al doilea model, care va fi prezentat la Mobile World Congress din Spania, va avea doar ecran frontal. Ambele aparate vor fi prevăzute cu ecrane de 5,1 inci, a spus una din surse.

Samsung a pierdut din cota de piaţă după ce aparatele cu ecrane mai mari ale Apple au realizat vânzări ridicate pe o piaţă creată de gama Galaxy S.

În aceste condiţii, cea mai mare companie asiatică din sectorul tehnologiei se foloseşte de expertiza în domeniul ecranelor şi cipurilor pentru a-şi recâştiga avantajul în domeniul inovaţiilor şi a revigora profiturile aflate în scădere în ultimele trei trimestre.

"Samsung are nevoie de un model cu o tehnologie nouă pentru a opri creşterea iPhone şi pentru a se distinge de ceilalţi producători. Cu toate că Samsung continuă să introducă modele ieftine la nivel mondial, pentru a-şi proteja cota de piaţă, viitorul model S este mai important pentru că de acolo vin banii", a declarat Lee Sang Hun, analist la compania HI Investment & Securities în Seul.

Compania sud-coreeană a prezentat anul trecut primul său telefon cu ecran cu faţete multiple Astfel, Galaxy Note Edge este prevăzut cu un ecran de 5,6 inci care se prelungeşte şi pe latura dreaptă a aparatului, astfel încât utilizatorii să poată citi mesajele sau ştirile şi din lateral.

Unul dintre cele două modele care vor fi prezentate în martie va avea un ecran care va acoperi ambele laterale ale telefonului, au precizat sursele.

Reprezentanţii Samsung au refuzat să comenteze.

Noile telefoane, dezvoltate sub numele de cod "Project Zero", vor avea carcase metalice furnizate de BYD Electronic International, subsidiară a BYD, companie chineză deţinută parţial de grupul Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett.

Samsung a pierdut la limită, în trimestrul trecut, poziţia de lider pe piaţa globală a aparatelor smartphone, fiind egalată de Apple. Ambele companii au livrat în trimestrul încheiat în decembrie 74,5 milioane de smartphone-uri, echivalente cu o cotă de piaţă de 19,6%, potrivit estimărilor Strategy Analytics.

Aparatele iPhone 6 şi 6 Plus au câştigat teren în China, cea mai mare piaţă din lume, unde cumpărătorii vor aparate cu ecrane mari care să îndeplinească atât rolul de telefon, cât şi de tabletă. Din acest motiv Samsung a avut probleme în China, unde compania este concurată de producătorii chinezi Xiaomi şi Lenovo Group, care oferă telefoane cu sistemul Android, utilizat şi la dispozitivele Galaxy.

Samsung intenţionează să folosească la noile Galaxy S propriile microprocesoane, renunţând la cele fabricate de Qualcomm, care s-au supraîncălzit în timpul testelor, au declarat luna trecută persoane apropiate situaţiei.

În ultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Samsung a scăzut cu 27%, la 5.290 miliarde woni (4,8 miliarde dolari). Profitul operaţional al diviziei de telefoane mobile s-a redus cu aproape două treimi, la 1.960 miliarde woni (1,8 miliarde dolari).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SAMSUNG,
GALAXY,
/actualitate/samsung-lanseaza-in-martie-doua-noi-versiuni-ale-smartphone-ului-galaxy-una-cu-ecran-si-pe-laterale-13815946
13815946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.