Saint-Gobain a anunţat redeschiderea unei linii de producţie de vată minerală

Autor: Ioana Matei Postat la 29 noiembrie 2017 152 afişări

Grupul Saint-Gobain în România a anunţat redeschiderea liniei de producţie de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploieşti. Producţia este estimată a se relua în iulie 2018, după reconstrucţia cuptorului şi multe alte îmbunătăţiri tehnologice. 50 de noi locuri de muncă directe vor fi create în departamentele de producţie, logistică şi administrativ, dar şi multe alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe.

Saint-Gobain a anunţat redeschiderea unei linii de producţie de vată minerală

“Odată cu reînceperea activităţii la linia de producţie de la fabrica Isover, Grupul Saint-Gobain îşi adaptează capacitatea de livrare a vatei minerale din fibră de sticlă la cererea pieţei din regiune, dat fiind faptul că piaţa din România este cea mai mare din regiunea de Sud-Est a Europei. Decizia noastră a fost generată de tendinţa pozitivă înregistrată de piaţa construcţiilor din ultimul an, tendinţă estimată să continue şi în următoarea perioadă“, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România - Rigips şi Isover.

În plus, Grupul Saint-Gobain îşi anunţă angajamentul de a moderniza linia de producţie de vată bazaltică de la fabrica din Ploieşti pe parcursul anului 2018, cu obiectivul de a avea o capacitate de producţie mărită cu până la 30 000 tone în 2019.

Potrivit reprezentanţilor companiei, fabrica Isover din Ploieşti va fi una dintre puţinele fabrici din lume care va produce atât vată de sticlă cât şi vată bazaltică, permiţând astfel Grupului Saint-Gobain să îşi extindă şi armonizeze gama de produse oferită în regiunea de Sud-Est a Europei. Aceasta va furniza produse şi soluţii atât către România, cât şi către ţări vecine precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Kosovo şi Albania. După investiţii considerabile realizate în România în ultimii 12 ani, prin aceste investiţii Saint-Gobain îşi întăreşte angajamentul faţă de piaţa locală şi regională. Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge în 2019 la un total de 170 de angajaţi în departamente precum producţie, vânzări, logistică, financiar şi resurse Umane.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.