S&P a retrogradat ratingul Franţei cu o treaptă, la nivelul AA. Perspectiva este stabilă

Postat la 08 noiembrie 2013 31 afişări

Standard & Poor's a retrogradat vineri ratingul Franţei cu o treaptă, la nivelul AA, cu perspectivă stabilă, din cauza îngrijorării privind perspectiva de creştere a economiei ţării.

S&P a retrogradat ratingul Franţei cu o treaptă, la nivelul AA. Perspectiva este stabilă

 Agenţia de evaluare financiară consideră că reformele guvernului de la Paris, precum cele în domeniul fiscalităţii şi al legislaţiei muncii, nu vor îmbunătăţi substanţial perspectivele de creştere economică, pe termen mediu, relatează MarketWatch.

"Creşterea economică lentă limitează capacitatea guvernului de a consolida finanţele publice", se arată în comunicatul S&P.

Totodată, şomajul ridicat afectează sprijinul populaţiei pentru noi măsuri structurale şi în domeniul politicii fiscale.

Perspectiva ratingului este stabilă, reflectând probabiltatea redusă ca S&P să îmbunătăţească sau să retrogradeze calificativul Franţei, în următorii doi ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-p-a-retrogradat-ratingul-frantei-cu-o-treapta-la-nivelul-aa-perspectiva-este-stabila-11644997
11644997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.