S&P a coborât ratingul Ungariei la "BB+", în categoria "junk", cu perspectivă negativă

Postat la 22 decembrie 2011 9 afişări

Standard & Poor's (S&P) a coborât ratingul de credit pe termen lung al Ungariei cu o treaptă, de la "BBB-" la "BB+", în categoria "junk", cu perspectivă negativă, din cauza "politicilor impredictibile", agenţia făcând referire în special la independenţa băncii centrale.

Ratingul Ungariei a fost retrogradat astfel la "junk" de o a doua agenţie de evaluare financiară, după decizia Moody's din luna noiembrie de a coborî calificativul statului la "Ba1". S&P notează că posibilitatea unei noi retrogradări anul viitor este "una din trei". "Perspectiva negativă reflectă opinia noastră că există o posibilitate de cel puţin unu la trei să aibă loc o nouă retrogradare în următorul an, dacă vom constata deteriorarea performanţelor fiscale sau externe ale Ungariei", se arată într-un comunicat transmis miercuri seara de S&P.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
retrogradare,
rating,
junk,
economie
/actualitate/s-p-a-coborat-ratingul-ungariei-la-bb-in-categoria-junk-cu-perspectiva-negativa-9086681
9086681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.