S-au găsit urme de radiaţii în Europa. Cât de periculoase sunt?

Autor: Ana Raduta Postat la 11 noiembrie 2011 14 afişări

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, cu sediul la Viena, a anunţat că a descoperit un nivel scăzut de radiaţii în Cehia şi "în altă parte a Europei".

Deşi în cantităţi mici, radiaţiile depăşesc limitele normale, ceea ce aduce îngrijorare cercetătorilor, după cum relatează Associated Press. Deocamdată, aceste urme de radiaţii nu pun în pericol sănătatea populaţiei, aşa că nu este cazul să intrăm în panică.

Reprezentanţii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică spun că nu ştiu care este cauza radiaţiilor, însă exclud ferm faptul că ar putea fi o consecinţă a dezastrului nuclear de la Fukushima, în urma căruia au fost răspândite radiaţii în toată lumea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
radiatii,
europa,
pericol,
nivel
/actualitate/s-au-gasit-urme-de-radiatii-in-europa-cat-de-periculoase-sunt-8964391
8964391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.