S-a terminat! Una dintre cele mai urâte taxe este redusă drastic. Categoria de produse la care va fi aplicată

Autor: Alexandru Nanu Postat la 04 iunie 2021 1418 afişări

S-a terminat! Una dintre cele mai urâte taxe este redusă drastic. Categoria de produse la care va fi aplicată

Propunerea legislativă, nr. B226/2021, pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal cu modificările şi completările ulterioare, depusă la Senat în 26 mai 2021, propune scăderea cotei de TVA pentru cărţile electronice şi audio.

Astfel, cota de TVA pentru cărţile electronice şi audio ar urma să scadă de la 19%, cât este în prezent, la 5% începând cu prima zi a anului 2022.

Mai exact, la articolul 291 alineatul (3), litera a) se va modifica şi va avea următorul cuprins:

“a) manuale şcolare şi cărţi în format tipizat, audio, multimedia sau electronic, ziare şi reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii;

În prezent, , la articolul 291 alineatul (3), litera a) are următorul cuprins: “a) manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii”.

După cum se poate vedea mai sus, cota redusă de TVA de 5% se aplică doar la manuale şcolare şi cărţi în format tipărit.

“Prin iniţiativa legislativă depusă, dorim să susţinem lectura, mai ales în rândul generaţiilor tinere (cele care folosesc extensiv dispozitive electronice, precum tablete, telefoane, readerve)”, scrie în expunerea de motive la prezentul proiect de lege.

Pentru ca această propunre legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.