S-a terminat: Orban a mers PREA DEPARTE. Ambiţia fără margini a premierului ungur a ajuns imposibil de controlat. Nicio ţară europeană nu a mai făcut asta

Postat la 04 martie 2019 958 afişări

Chiar şi atunci când încep cu politici economice rezo­nabile, naţionaliştii tind să se ducă cu ideea de suveranitate prea departe. Modul în care guvernul maghiar condus de Viktor Orban se ocupă de datoria publică a ţării este un exemplu în acest sens, scrie Leonid Bershidsky, editorialist al Bloomberg specializat în Europa de Est.

S-a terminat: Orban a mers PREA DEPARTE. Ambiţia fără margini a premierului ungur a ajuns imposibil de controlat. Nicio ţară europeană nu a mai făcut asta

Într-un discurs major, la începutul săptămânii trecute, Orban a detaliat un plan de a duce Ungaria mai aproape de Austria învecinată în ceea ce priveşte prosperitatea. Acesta este un obiectiv al premierului pe termen lung. În afară de creşterea populaţiei fără a recurge la imigranţi, revizuirea educaţiei profesionale şi creşterea investiţiilor maghiare în străinătate pentru a egala activele străinilor din Ungaria, planul include eforturi ca numai investitorii autohtoni să deţină datoria publică a ţării.

Acest lucru merge mai departe decât eforturile actuale ale Ungariei de a reduce datoria în valută. Reducerea datoriei în monedă străină este, în general, o politică inteligentă, deoarece diminuează expunerea unei ţări la riscurile cursului de schimb. Problemele economice recente ale Turciei au arătat cât de periculos este pentru o ţară să aibă o mulţime de datorii denominate în dolari atunci când dolarul se apreciază (şi lira se prăbuşeşte).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
control,
refuz,
datorie publica,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.