S-a întors roata în zona euro: în timp ce locomotiva regiunii şi-a pierdut din suflu, codaşa acesteia prinde putere

Postat la 01 octombrie 2019 976 afişări

S-a întors roata în zona euro: în timp ce locomotiva regiunii şi-a pierdut din suflu, codaşa acesteia prinde putere

FMI a îndemnat Grecia şi partenerii săi să se pună de acord cu privire la reducerea ţintei fiscale a ţării pentru a susţine redresarea fragilă a economiei acesteia şi a creşte cheltuielile sociale.

Economia zonei euro s-a întors cu susul în jos, scrie Financial Times. În timp ce Germania, motorul de creştere al regiunii, suferă cel mai dramatic declin al activităţii din industrie din mai mult de un deceniu, cadenţa fabricilor din Grecia, multă vreme cazul economic pierdut al zonei euro, avansează mai rapid decât oriunde în blocul monetar. Acest lucru se observă în cele mai recente analize ale IHS Markit.

Datele evidenţiază vulnerabilitatea economiei bazate pe exporturi a Germaniei, despre care se crede că a intrat în recesiune în T3, în faţa încetinirii economiei mondiale. În cazul Greciei, acestea sunt ultimul semn al unei redresări întârziate.

În mod curios, slăbiciunea germană şi soliditatea greacă explică de asemenea de ce randamentele obligaţiunilor ambelor ţări sunt aproape de minime record. Titlurile germane, considerate drept cele mai sigure active din regiune, au avansat puternic din primăvară, investitorii pariind pe noi stimulente din partea BCE. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
regiune,
zona euro,
intoarcere,
pierdere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.