S-a îndatorat pe viaţă, fără să ştie cum va arăta de fapt locuinţa sa. Ce a descoperit când a intrat prima oară în apartament

Postat la 04 aprilie 2018 560 afişări

O locuinţă nouă poate veni uneori la pachet cu o mulţime de probleme. Mulţi proprietari ajung să semneze actele de vânzare-cumpărare fără să aibă contracte individuale de gaz şi de curent, aşa cum prevede legea.

S-a îndatorat pe viaţă, fără să ştie cum va arăta de fapt locuinţa sa. Ce a descoperit când a intrat prima oară în apartament

Au fost situaţii când locatarii s-au trezit cu butelii îngropate în curte, în locul racordărilor la gaz. Alţii primesc curent de la dezvoltator - în sistem temporar de organizare de şantier - sau prin cabluri improvizate, trase de la alt consumator. Fapte interzise de lege, surprinse de Inspectorul Pro.

În România, se construieşte într-un ritm ameţitor, care aminteşte de boom-ul imobiliar din 2007-2008. Noile apartamente se cumpără din faza de proiect, iar viitorii proprietari se îndatorează pe viaţă, fără să ştie de fapt cum vor arăta locuinţele lor.

 

Şi astfel, nu puţini sunt aceia pentru care visul de a avea propria casă s-a transformat într-un coşmar bântuit de pereţi şubrezi, mirosuri neplăcute sau infiltraţii de la ploi. Florin Enache - coordonatorul proiectului BETTER de iniţiativă şi responsabilitate în construcţii - susţine că tinerii se grăbesc prea tare atunci când fac alegerea vieţii lor.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.