S-a aflat procentul cu care vor creşte pensiile! Unii pensionari vor primi chiar şi 30%, spune fostul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii

Postat la 04 octombrie 2023 111 afişări

S-a aflat procentul cu care vor creşte pensiile! Unii pensionari vor primi chiar şi 30%, spune fostul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii

Veşti bune pentru mulţi pensionari din România, asta după ce s-a aflat procentul cu care vor creşte pensiile în viitorul apropiat. Conform informaţiilor oferite de fostul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), Doina Pârcălabu, veniturile seniorilor ar trebui să crească în ansamblu cu 16% conform noilor formule de calcul propuse în proiectul de lege aflat în lucru la Guvern.

Totuşi, se pare că există şi pensii care cresc şi cu peste 30%, fără indexarea cu rata inflaţiei. Calculele au fost făcute de mai mulţi specialişti ai Casei de Pensii pornind de la noua formulă de calcul, transmite fostul oficial la Antena 3 CNN.

„Vedem că unele pensii vor creşte şi cu un procent de 30%, altele cu alte procente, şi unele nu ar trebui să crească, pornind de la numărul total de puncte. Conform principiului că niciun venit nu trebuie să fie diminuat, atunci acele pensii vor rămâne la cuantumul actual”, a declarat Doina Pârclălabu.

Inedit este faptul că bărbaţilor le creşte pensia mai mult pe această lege pentru că ei au avut, prin această formulă de determinare a punctajului, stagiul complet de cotizare care a plecat de la 30 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
casa,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.