Rusii de la Sberbank ar prelua si filiala din Romania a grupului Volksbank

Postat la 10 iunie 2011 41 afişări

German Gref, CEO al gigantului bancar rus Sberbank, s-a aflat zilele acestea la Viena pentru a participa personal la negocierile de preluare a activelor Volksbank International. Filiala din Romania a grupului austriac - care are cea mai mare pondere in active, dar si cele mai mari pierderi - a fost un punct sensibil al discutiilor.

Potrivit presei austriece, daca in rundele precedente optiunea rusilor era de a exclude Romania din pachetul achizitionat, intre timp a aparut si varianta unui transfer ulterior al bancii locale, in functie de anumiti parametri. In acest scenariu, austriecii ar trebui mai intai sa se ocupe singuri de restructurarea si apoi de eficientizarea operatiunilor din Romania, astfel incat rusii sa poata prelua la un moment dat o entitate cu anumite baze de rentabilitate.

Cert este ca Armin Huber, membru al boardului de directori al Volksbank International, afirma intr-o declaratie postata pe site-ul grupului ca procesul de readucere a Volksbank Romania "pe linia de plutire" este in desfasurare si ca banca-mama se asteapta ca filiala locala sa genereze din nou profit anul acesta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sberbank,
Volksbank,
banca,
achizitie,
Gherman Gref
/actualitate/rusii-de-la-sberbank-ar-prelua-si-filiala-din-romania-a-grupului-volksbank-8330658
8330658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.