Rusia încearcă să recruteze comandouri afgane pentru a lupta în Ucraina - raport

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 octombrie 2022 17 afişări

Rusia încearcă să recruteze comandouri afgane pentru a lupta în Ucraina - raport

Membrii corpului de comando al armatei naţionale afgane - care au fost instruiţi de Marea Britanie şi SUA - ar fi fost contactaţi cu oferte de a se alătura armatei ruse, relatează Sky News. 

Mai multe surse militare şi de securitate afgane au declarat pentru Foreign Policy că adăugarea acestor comandouri ar putea avea un impact important pe câmpul de luptă.

Este vorba de 20.000 - 30.000 de voluntari care au rămas după ce Occidentul s-a retras din Afganistan anul trecut.

Doar un număr mic a putut fi evacuat când republica s-a prăbuşit, în timp ce alţii au fugit la vecini loiali sau au rămas ascunşi pentru a evita capturarea şi executarea de către talibani.

Mulţi dintre aceşti oameni sunt acum fără locuri de muncă sau speranţă, iar unii dintre ei încă aşteaptă să fie relocaţi în Marea Britanie sau în SUA.

Surse de securitate afgane au declarat pentru mass-media că acest lucru i-ar putea face să devină o pradă uşoară pentru recrutorii ruşi.

O sursă a declarat: "Nu au ţară, nu au locuri de muncă, nu au viitor. Nu au nimic de pierdut".

Unele surse au sugerat că până la 10.000 de foşti membri ai trupelor de comando ar putea accepta oferta după ce vor fi contactaţi prin WhatsApp şi Signal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
afganistan,
recrutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.