Rusia impune interdictii de viza unor oficiali americani, raspunzand unei masuri a SUA

Postat la 10 august 2011 16 afişări

Rusia a interzis intrarea pe teritoriul sau pentru mai multi oficiali americani, in replica la interdictiile de viza impuse de Washington unor oficiali rusi suspectati ca au legatura cu moartea in inchisoare a juristului Serghei Magnitki, relateaza miercuri cotidianul Kommersant.

Potrivit unor surse citate de ziar, lista intocmita de Moscova este pregatita si contine "cateva zeci de americani", ale caror identitati nu vor fi divulgate. Este vorba despre cetateni americani care, in opinia Moscovei, au incalcat drepturile omului in cazul unor cetateni rusi, in special in cazul presupusului traficant de arme Viktor Bout, arestat in Thailanda si detinut in Statele Unite, precizeaza Kommersant. Departamentul de Stat american a anuntat la sfarsitul lui iulie ca a adoptat interdictii de viza impotriva unei liste de cetateni rusi, suspectati ca ar fi implicati in moartea lui Serghei Magnitki in inchisoare, in 2009. Kremlinul a anuntat atunci ca Rusia pregateste masuri de retorsiune. Lista rusa ar putea include reprezentanti ai Agentiei americane antidrog (DEA), implicati in arestarea lui Viktor Bout si a lui Konstantin Iarosenko, un pilot rus arestat in Liberia, in cadrul unui caz de trafic de droguri, si detinut in Statele Unite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
sua,
interdictii,
viza,
masuri,
oficiali
/actualitate/rusia-impune-interdictii-de-viza-unor-oficiali-americani-raspunzand-unei-masuri-a-sua-8597396
8597396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.