Rusia exprimă preocupare privind escaladarea tensiunilor între Statele Unite şi Iran

Postat la 06 februarie 2017 137 afişări

Rusia a exprimat preocupare în legătură cu escaladarea disensiunilor între Statele Unite şi Iran şi va încerca reducerea tensiunilor, afirmă Levan Djagaryan, ambasadorul rus la Teheran.

Rusia exprimă preocupare privind escaladarea tensiunilor între Statele Unite şi Iran

"Rusia este preocupată de escaladarea disensiunilor între Statele Unite şi Iran şi va face tot posibilul pentru diminuarea tensiunilor", a declarat luni Levan Djagaryan, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Ambasadorul a dat asigurări că Teheranul nu a cerut Moscovei niciun efort de mediere.

La rândul său, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat luni că ar fi riscant ca Statele Unite să încerce revizuirea acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. "Nu trebuie să încerci să repari ceva ce nu s-a stricat...", a declarat Riabkov, citat de site-ul agenţiei Interfax.

Kremlinul a transmis luni că nu este de acord cu aprecierea preşedintelui american, Donald Trump, că Iranul ar fi "statul terorist numărul unu".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.