Rusia critică decizia UE de extindere a listei cu persoane şi entităţi vizate de sancţiuni

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 februarie 2015 55 afişări

Decizia Uniunii Europene de extindere a listei sancţiunilor împotriva Moscovei este "contraproductivă", atrage atenţia Aleksei Puşkov, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat, precizând că Rusia va lua măsuri similare, potrivit site-ului agenţiei Interfax.

"Cred că este o măsură contraproductivă, una care înrăutăţeşte atmosfera politică şi complică dialogul între Moscova şi Bruxelles", a declarat Puşkov.

Decizia de extindere a listei sancţiunilor nu ajută la implementarea Acordului de la Minsk, ci transmite semnalul negativ că Uniunea Europeană intenţionează în continuare să exercite presiuni asupra Rusiei, adaugă oficialul rus.

"În mod cert, decizia creează o atmosferă adecvată la Moscova... Acum, analizăm şi noi posibilitatea extinderii propriei noastre liste", a subliniat Puşkov.

Sancţiunile adoptate de UE împotriva a 19 persoane din Ucraina şi Rusia şi a nouă entităţi au intrat în vigoare luni, odată cu publicarea listei în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UE,
/actualitate/rusia-critica-decizia-ue-de-extindere-a-listei-cu-persoane-si-entitati-vizate-de-sanctiuni-13834403
13834403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.