Rusia anunţă distrugerea a patru sisteme antiaeriene HIMARS, oferite de SUA Ucrainei / Kievul neagă

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 22 iulie 2022 69 afişări

Rusia anunţă distrugerea a patru sisteme antiaeriene HIMARS, oferite de SUA Ucrainei / Kievul neagă

Ministerul rus al Apărării a anunţat, vineri, că în ultimele săptămâni forţele militare ruse au distrus patru sisteme de artilerie de mare mobilitate HIMARS, furnizate de Statele Unite Ucrainei, dar Kievul susţine că informaţiile nu sunt reale.

În perioada 5-20 iulie, "patru lansatoare şi un vehicul de încărcare din cadrul sistemelor multiple de rachete HIMARS au fost distruse", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Reuters.

Administraţia Volodimir Zelenski a negat informaţiile, catalogându-le drept "false", cu argumentul că au rolul de a submina susţinerea militară oferită de Occident Ucrainei.

Informaţiile nu pot fi verificate din surse independente.

Kievul a salutat primirea a opt sisteme antiaeriene HIMARS, afirmând că echipamentele pot schimba cursul războiului cu Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
sua,
distrugeri,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.