Rusia ameninţă misiunea diplomatică a SUA, după ce JPMorgan a blocat o plată a unei ambasade ruse

Postat la 02 aprilie 2014 70 afişări

JPMorgan Chase a blocat o tranzacţie între ambasada Rusiei în Kazahstan şi compania Sogaz Insurance, unul dintre partenerii Bank Rossiya, invocând sancţiunile SUA împotriva băncii, decizie caracterizată de ministerul Afacerilor Externe de la Moscova drept "ilegală şi absurdă".

Rusia ameninţă misiunea diplomatică a SUA, după ce JPMorgan a blocat o plată a unei ambasade ruse

 Cea mai mare bancă americană a blocat o remitere de la ambasada Rusiei la Astana către Sogaz Insurance "sub pretextul sancţiunilor împotriva Rusiei impuse de Statele Unite", potrivit unui comunicat al ministerului rus al Afacerilor , transmite Bloomberg.

"Orice acţiuni ostile împotriva misiunii diplomatice ruse sunt o încălcare extrem de gravă a legii internaţionale şi presupun consecinţe serioase, care vor afecta în mod inevitabil activităţile ambasadei şi consulatelor SUA în Rusia", a afirmat Lukaşevici în comunicat.

Printre partenerii strategici ai Sogaz Insurance se numără Bank Rossiya, instituţie de credit cu sediul la Sankt Petersburg vizată de sancţiunile adoptate de SUA împotriva Rusiei în contextul tensiunilor din Ucraina şi anexării Peninsulei Crimeea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-ameninta-misiunea-diplomatica-a-sua-dupa-ce-jpmorgan-a-blocat-o-plata-a-unei-ambasade-ruse-12384313
12384313
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.