Vânzările Dacia înregistrează cel mai puternic avans în Franţa atât la trimestru, cât şi în martie

Postat la 01 aprilie 2014 91 afişări

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Franţa au înregistrat în primul trimestru o creştere de 25,5%, cea mai puternică în rândul mărcilor de volum, la 28.349 unităţi, susţinută de un avans de peste 50% în luna martie, de asemenea cel mai ridicat de pe piaţa franceză.

Vânzările Dacia înregistrează cel mai puternic avans în Franţa atât la trimestru, cât şi în martie

 Vânzările de maşini noi au crescut în Franţa cu 2,9% în primul trimestru, la 446.615 unităţi, după un avans de 8,9% în martie, la 179.871 unităţi. Piaţa a beneficiat în martie de cererea pentru modele noi, în special ale constructorilor francezi Peugeot Citroen şi Renault, potrivit Asociaţiei Constructorilor Francezi de Automobile.

Cota de piaţă a Dacia a avansat de la 5,21% în primele trei luni ale anului trecut la 6,35% în aceeaşi perioadă din acest an.

Doar trei mărci au consemnat creşteri procentuale mai mari decât Dacia în primul trimestru. Astfel, vânzările Infiniti (marcă a Nissan) au avansat de aproape şapte ori, de la 24 de maşini la 164, cele ale Lancia (parte a grupului Fiat) au urcat cu 83%, la 1.616 unităţi, iar cele ale Lexus (parte a Toyota) au crescut cu 34,3%, la 772 autoturisme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-dacia-inregistreaza-cel-mai-puternic-avans-in-franta-atat-la-trimestru-cat-si-in-martie-12377679
12377679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.