Rusia a numit un administrator provizoriu la filiala rusă a Privatbank, cea mai mare bancă ucraineană

Postat la 06 martie 2014 49 afişări

Banca centrală a Rusiei a numit joi un administrator provizoriu la conducerea filialei ruse a Privatbank, cea mai mare bancă din Ucraina în funcţie de active, al cărei acţionar principal este un oligarh ucrainean numit guvernator de regiune de noile autorităţi pro-europene.

Rusia a numit un administrator provizoriu la filiala rusă a Privatbank, cea mai mare bancă ucraineană

 Un administrator provizoriu a fost numit joi la Moskomprivatbank, pentru efectuarea unui control al activităţilor şi activelor băncii, se arată într-un comunicat al băncii centrale care precizează că activitatea instituţiei financiare va continua să aibă loc sub licenţa proprie.

Un purtător de cuvânt al Privatbank a spus că decizia băncii centrale ruse nu are motive economice.

"Nu există motive economice pentru numirea unui administrator provizoriu la Moskomprivatbank", a declarat Oleg Serga, citat de Interfax Ucraina.

Moskomprivatbank este filiala rusă a Privatbank, la care principalul acţionar este influentul oligarh Igor Kolomoiski, numit la începutul acestei luni guvernator al regiunii Dniepropetrovsk, de către noile autorităţi ucrainene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-a-numit-un-administrator-provizoriu-la-filiala-rusa-a-privatbank-cea-mai-mare-banca-ucraineana-12212036
12212036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.