Rusia a impus embargo importurilor de brânză procesată din Polonia după "săptămâna brânzei"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 23 februarie 2015 58 afişări

Organismul rusesc pentru protecţia consumatorilor a suspendat importurile de brânză din Polonia, invocând nereguli în privinţa brânzei tartinabile, care fusese exceptată de la embargoul impus de Moscova importurilor de alimente din Occident, relatează The Moscow Times în pagina electronică.

O varietate de brânză procesată provenind de la Ostrowia nu respectă "reglementările tehnice", afirmă Rospotrebnadzor într-un comunicat postat luni pe site.

Rusia a impus în august restricţii unei game largi de produse alimentare importate din Occident - inclusiv numeroase feluri de brânză, ca de exemplu parmezanul italienesc -, ca răspuns la sancţionarea Moscovei din cauza politicii faţă de criza din Ucraina. Însă brânza procesată era scutită de aceste sancţiuni, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Embargoul impus brânzei poloneze a intrat în vigoare vineri, precizează Rospotrebnadzor.

Agenţia rusă a postat comunicatul după "săptămâna brânzei", o sărbătoare ortodoxă în timpul căreia se consumă clătite şi produse lactate, înainte de postul Paştelui, precizează ziarul.

Polonia este unul dintre cei mai duri critici ai politicii Rusiei faţă de Ucraina. Între produsele supuse embargoului de către Moscova, în criza ucraineană, se află şi merele poloneze, care deţineau 40% din piaţa rusească de profil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
BRÂNZĂ,
POLONIA
/actualitate/rusia-a-impus-embargo-importurilor-de-branza-procesata-din-polonia-dupa-saptamana-branzei-13877364
13877364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.