Roxana Maftei, Farmacia Tei: Continuăm extinderea, avem curaj şi susţinere. Atacăm provincia şi deschidem magazine în Focşani şi Piteşi, pe lângă deschiderile din Popeşti-Leordeni şi sectorul 4 din Capitală

Autor: Mirabela Tiron Postat la 23 aprilie 2023 543 afişări

Lanţul de farmacii Tei, unul din cele mai dinamice businessuri de pe piaţa locală, fondat de antre­prenoarea Roxana Maftei, a finalizat anul trecut cu afaceri de 950 milioane de lei, în creştere cu 9,4% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor com­paniei.

Roxana Maftei, Farmacia Tei: Continuăm extinderea, avem curaj şi susţinere. Atacăm provincia şi deschidem magazine în Focşani şi Piteşi, pe lângă deschiderile din Popeşti-Leordeni şi sectorul 4 din Capitală

În primul trimestru Farmacia Tei a avut o creştere cu 9%, iar Bebe Tei cu 33% în cifra de afaceri.

Lanţul de farmacii Tei, unul din cele mai dinamice businessuri de pe piaţa locală, fondat de antre­prenoarea Roxana Maftei, a finalizat anul trecut cu afaceri de 950 milioane de lei, în creştere cu 9,4% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor com­paniei. Bebe Tei a finalizat cu afaceri de 586 milioane de lei anul trecut, mai mari cu 30%.

„Anul acesta vom depăşi un miliard de lei la Farmacia Tei, în primul trimestru am avut o creştere cu 9%, iar la Bebe Tei cu 33%. Creşterea  în cifra de afaceri este normală şi vine şi din creşterea preţurilor şi a numărului mai mare de bonuri. Dar valoarea bonului mediu s-a redus cu 7-10% în funcţie de lună. Se vede o scădere în volum, în numărul de unităţi vândute, oamenii sunt mai  atenţi şi consider că pe viitor va scădea şi mai mult valoarea bonului“, a spus pentru ZF Roxana Maftei, fondatoarea lanţului Farmacia Tei, care a devenit un fenomen în Capitală.

Anul trecut Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman, a cumpărat 30% din acţiunile companiilor Farmacia Tei şi Bebe Tei, iar în iulie Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia.

Farmacia Tei şi Bebe Tei continuă extinderea prin deschiderea de noi magazine în Capitală, dar atacă şi provincia cu conceptul care a devenit un fenomen pe piaţa locală.

„Deschidem în mai o farmacie în Popeşti-Leordeni, pe Şoseaua Olteniţei, pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, o investiţie de un milion de euro. Începem să atacăm provincia, avem curaj şi susţinere. În iulie deschidem la Piteşti pe 2.500 mp o farmacie Tei şi un Bebe Tei în galeriile din centrul Auchan, la finalul anului deschidem în Focşani o farmacie şi Bebe Tei şi tot la sfârşitul anului deschidem farmacie în sectorul 4“, a declarat ea.

Farmacia Tei are şapte magazine, la fel şi Bebe Tei, potrivit oficialilor. În Farmacia Tei se vând  OTC-uri, medicamente cu prescripţie, suplimente alimentare, dermatocosmetice şi alte produse. Cele două lanţuri s-au diferenţiat de alte businessuri din acest sector prin di­ver­si­tatea produselor, dar şi preţurile mai mici, prin prezenţa în online. Mai mult, farmaciile Tei sunt dezvoltate pe spaţii mult mai mari decât o farmacie normală, de peste 1.000 de metri pătraţi, ceea ce le face adevărate „hipermarketuri“ de medicamente

Farmacia Tei şi Bebe Tei reprezintă unul din businessurile cu capital autohton care au avut o evoluţie accelerată în ultimii ani, consemnând creşteri constante cu două cifre ale vânzărilor. Din Farmacia Tei s-a des­prins businessul Bebe Tei, primul super­market cu articole pentru copii, deschis în zona de vest a Capitalei în 2013.

Bebe Tei vinde produse pentru copii, lapte praf, pampersi, dar şi dermato­cos­metice şi pro­duse precum căru­cioare şi paturi pentru copii.

Constanţa, primul oraş din provincie în care s-a extins

În 2018, compania a intrat cu Bebe Tei şi Farmacia Tei în centrul comercial Vivo din Constanţa (fostul Maritimo Shopping Center), aceasta fiind prima investiţie făcută de lanţ în afara Capitalei. În 2017, lanţul s-a extins în centrul comercial Plaza din Bucureşti, unde antreprenoarea a intrat cu o farmacie Tei şi un magazin Bebe Tei, pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi în total, în locul Debenhams, retailerul britanic de modă. În noiembrie 2016, a fost deschisă în cartierul Dristor, în acelaşi corp de clădire cu magazinul Mega Image, o farmacie pe 1.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de 350.000 de euro.  Investiţii s-au făcut şi în mutare, în 2018 a fost mutată Farmacia Tei de pe bulevardul Lacul Tei pe Barbu Văcărescu 154-158, chiar lângă Carrefour. În 2021, Farmacia Tei a ajuns la afaceri de 867 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, iar profitul s-a apropiat de 40 de milioane de lei, plus 40%, potrivit mfinante.ro

Pe piaţa locală, Farmacia Tei concurează cu marile lanţuri farma, dar şi cu farmaciile independente şi în ciuda competiţiei puternice reuşeşte să îşi asigure în fiecare an creşterea vânzărilor. Cele mai mari reţele de far­ma­cii de pe piaţa locală sunt Catena, liderul pieţei, Sensiblu, Help Net. În România sunt peste 8.000 de farmacii, potrivit ultimelor date.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.