Roubini: Economia mondiala ar putea fi amenintata de "o furtuna perfecta"

Postat la 13 iunie 2011 13 afişări

Economia mondiala ar putea fi amenintata din 2013 de "o furtuna perfecta", care s-ar putea forma prin combinarea problemelor fiscale din SUA, incetinirea ritmului de dezvoltare din China, restructurarea datoriilor suverane in Europa si stagnarea din Japonia, a avertizat Nouriel Roubini.

In opinia sa, exista una din trei sanse ca acesti factori sa se combine si sa afecteze cresterea economica, din 2013, a afirmat Roubini intr-un interviu acordat la Singapore, transmite Bloomberg. Alte posibile urmari pot fi o crestere economica "anemica dar in regula", sau un scenariu optimist, in care expansiunea sa se imbunatateasca. "Exista deja elemente de fragilitate. Toata lumea avertizeaza ca datoriile publice si private sunt prea mari. Problemele s-ar putea acutiza cel tarziu in 2013", a spus Roubini, profesor la Universitatea din New York. Economia mondiala este pusa in pericol de somajul mare din SUA, cresterea preturilor petrolului si alimentelor, majorarea dobanzilor in Asia si problemele comerciale aparute dupa cutremurul din Japonia. De la inceputul lunii mai, valoarea actiunilor la nivel mondial a scazut cu peste 3.300 miliarde de dolari, iar Roubini crede ca pietele financiare ar putea, de la jumatatea anului viitor, sa se ingrijoreze in privinta unei convergente a riscurilor, in 2013.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
roubini,
evolutie,
zona euro,
previziuni
/actualitate/roubini-economia-mondiala-ar-putea-fi-amenintata-de-o-furtuna-perfecta-8338547
8338547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.