“Rottweilerul lui Dumnezeu”, fost şef al “Inchiziţiei”, al cincilea papă din istorie care demisionează

Autor: Iulian Anghel Postat la 11 februarie 2013 22 afişări

Cardinalul german Joseph Ratzinger a fost ales în fruntea Bisericii Catolice la 19 aprile 2005, după patru tururi de scrutin devenind astfel succesorul Papei Ioan Paul al doilea la tronul Sfântului Petru.

Cardinalul german Joseph Ratzinger a fost ales să fruntea Bisericii Catolice la 19 aprile 2005, după patru tururi de scrutin devenind astfel succesorul Papei Ioan Paul al doilea la tronul Sfântului Petru. La finalul unui dintre cele mai scurte conclevuri din istorie, el şi-a ales numele de Benedict al XVI-lea. Spre suprinderea generală El a anunat că va demisiona din cauza vârstei. Este al cincilea papă din istoria Bisercii Catolice care demisionează. Ultimul papă a demisionat în 1415.

În 2005, alegerea sa ca papă i-a satisfăcut pe conservatorii din Biserica Catolică, dar i-a neliniştit pe liberali. Până la moartea Papei Ioan Paul nimeni nu crede că încruntatul Ratzingher va fi ales să-i succeadă charismaticului Karol Wijtila. Dar, cum s-a comentat la acea vreme, faptul că unul era vestiti şi charismatic, iar celălalt timid şi încruntat, i-a făcut pe mulţi să uite că, de fapt, ei semănău foarte mult atunci era vorba de apărarea dogmei şi a tradiţiilor Bisericii Catolice.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa benedict,
demisie,
biserica,
cardinal
/actualitate/rottweilerul-lui-dumnezeu-fost-sef-al-inchizitiei-al-cincilea-papa-din-istorie-care-demisioneaza-10555757
10555757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.