Roşu pe bursele internaţionale, după intensificarea războiului comercial dintre Statele Unite şi China

Postat la 26 august 2019 61 afişări

Acţiunile asiatice şi americane scad luni, după intensificarea războiului comercial dintre Statele Unite şi China, în contextul în care Donald Trump a transmis vineri că SUA va majora de la 1 octombrie tarifele vamale pentru mărfuri chinezeşti de 250 de miliarde de dolari de la 25% la 30%.

Roşu pe bursele internaţionale, după intensificarea războiului comercial dintre Statele Unite şi China

Totodată, Beijingul şi-a anunţat vineri intenţia de a impune taxe vamale pentru produse importate din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari, scrie CNBC.

Indicele Hang Seng al Hong Kongului a condus la pierderi în regiune, după o scădere de 2,8%. Acţiunile chinezeşti au înregistrat scăderi de asemenea. Indicele bursei chineze (Shanghai Composite) a marcat o scădere de 0,95%, în timp ce indicele nipon Nikkei 225 a scăzut cu 1,99%.

Indicele pan-european Euro Stoxx 50 a scăzut cu 1,2%. Indicele Dow Jones este pe roşu cu 0,78%

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
statele unite,
china,
intensificare,
razboi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.