Romgaz a vândut gaze în valoare de 1,7 miliarde de lei către Engie, pe o perioadă de şase luni. Compania nu menţionează cantitatea de gaze

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 27 octombrie 2022 117 afişări

Romgaz a vândut gaze în valoare de 1,7 miliarde de lei către Engie, pe o perioadă de şase luni. Compania nu menţionează cantitatea de gaze

Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat pe 27 octombrie încheierea a trei tranzacţii cu Engie România, Electrocentrale Bucureşti şi E.ON Energie România, reiese dintr-un raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a vândut gaze în valoare de 1,7 miliarde de lei către francezii de la Engie, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaz natural. Contractul de vânzare-cumpărare este pentru perioada cuprinsă între 1 octombrie 2020 şi 31 martie 2023, deci şase luni. Romgaz nu a dezvăluit cantitatea de gaze în documentul de la BVB.

Totodată, contractul încheiat cu Electrocentrale Bucureşti, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din Capitală, are o valoare de 93,5 milioane de lei şi menţionează intervalul 1 septembrie 2022 – 31 octombrie 2023.

De asemenea, societatea de stat a anunţat că a vândut gaze către grupul german E.ON Energie România, companie parte a grupului german E.ON, specializată în furnizarea de utilităţi. Contractul valorează 3,1 milioane de lei şi a fost încheiat doar pentru luna noiembrie 2022.

Cantitatea de gaze nu a fost menţionată nici în cazul ultimelor două contracte. Valoarea cumulată dintre noile tranzacţii şi cele încheiate anterior, pe o perioadă de 12 luni, „depăşeşte pragul de semnificaţie de 5% din valoarea activelor nete aferente anului financiar 2021”, se arată în document.

Romgaz, a doua cea mai valoroasă companie de la BVB, a avut un profit net de 1,7 miliarde de lei în S1/2022, în creştere cu 127% faţă de anul trecut, în timp ce afacerile au urcat de trei ori la 7,5 miliarde de lei, conform raportului semestrial. Societatea va raporta rezultatele aferente primelor nouă luni din 2022 pe 14 noiembrie.

Săptămâna trecută, Romgaz a semnat un memorandum de înţelegere cu firma azeră Socar pentru a porni un studiu de fezabilitate prin care să identifice posibilitatea construirii unui terminal de gaz  natural lichefiat la Marea Neagră.

Joi după-amiaza, acţiunile SNG creşteau cu 0,26%, pe fondul unui rulaj de 285.500 de lei. Compania este pe minus cu 0,26% de la începutul anului, pe tranzacţii de 485 de milioane de lei.  Romgaz afişează o capitalizare de 15 miliarde de lei, conform BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze,
vanzare,
miliarde,
perioada,
romgaz,
bvb

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.