Rombat a finalizat o investiţie de 17 milioane de euro pentru extinderea fabricii de baterii

Autor: Cristina Cuncea Postat la 05 aprilie 2013 34 afişări

Producătorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, a finalizat o investiţie de 17 mil. euro într-o nouă capacitate de producţie la Bistriţa-Năsăud,

Rombat a finalizat o investiţie de 17 milioane de euro pentru extinderea fabricii de baterii

Producătorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, a finalizat o investiţie de 17 mil. euro într-o nouă capacitate de producţie la Bistriţa-Năsăud, susţinută în proporţii egale din fonduri proprii şi finanţare guvernamentală nerambursabilă.

Prin realizarea investiţiei, capacitatea de producţie a Rombat ajunge la 3,3 mil. baterii. În primăvara anului trecut, compania bistriţeană a fost preluată de grupul Metair, care cuprinde companii care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei, predominant în industria auto.

În cele nouă luni şi jumătate de activitate în cadrul Metair în 2012, Rombat a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 48 mil. euro, valoarea indicelui EBITDA fiind de 5,3 milioane de euro, iar profitul după plata taxelor s-a situat la 3,3 milioane de euro.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rombat-a-finalizat-o-investitie-de-17-milioane-de-euro-pentru-extinderea-fabricii-de-baterii-10714605
10714605
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.