Romanul "Zece negri mititei" de Agatha Christie îşi schimbă numele. Motivul din spatele deciziei

Postat la 26 august 2020 155 afişări

Romanul "Zece negri mititei" de Agatha Christie îşi schimbă numele. Motivul din spatele deciziei

Unul dintre cele mai populare romane poliţiste îşi schimbă numele. Romanul "Zece negri mititei" de Agatha Christie va primi numele de "Erau zece"

Schimbarea este valabilă pentru versiunea în limba franceză şi a fost decisă de strănepotul autoarei.

"Zece negri mititei", unul dintre cele mai populare romane poliţiste, îşi schimbă numele în "Erau zece", a anunţat James Prichard, strănepotul autoarei Agatha Christie, la postul RTL.

Numele cărţii în limba franceză - "Dix petit nègres” - va fi schimbat din cauza conotaţiilor rasiste pe care acesta îl poate avea. Cuvântul "negro", care apare de 74 de ori În versiunea originală, va fi eliminat în noua versiune tradusă în limba franceză.

"Când cartea a fost scrisă, limba era diferită şi folosea cuvinte care acum sunt uitate. În opinia mea, Agatha Christie a vrut să ne bucure şi nu i-ar fi plăcut ca cineva să se simtă jignit de scrierile ei. Pentru mine are sens: n-aş vrea ca un titlu să distragă cuiva atenţia de la ceea ce are de făcut. Nu trebuie să mai folosim termeni care riscă să rănească pe cineva, acesta este comportamentul pe care trebuie să-l avem în 2020”, a spus James Prichard, care deţine drepturile patrimoniale ale lucrărilor Agathei Christie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nume,
decizie,
roman,
limba

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.